Латвия показа своята солидарност към Естония при вземането на важно дипломатическо решение.Руският

...
Латвия показа своята солидарност към Естония при вземането на важно дипломатическо решение.Руският
Коментари Харесай

След Естония и Латвия изгони руския посланик

Латвия сподели своята взаимност към Естония при вземането на значимо дипломатическо решение.

Руският дипломат в Рига би трябвало да напусне страната до 24 февруари, заяви външният министър на Латвия. Дипломатическите връзки с Москва се намаляват в символ на взаимност с Естония, заяви Ройтерс. 

" Поради продължаващата брутална експанзия на Русия против Украйна и в символ на взаимност с Естония Латвия ще намали равнището на дипломатически връзки с Русия от 24 февруари, изисквайки от Русия да работи по съответния метод ", написа външният министър Едгарс Ринкевичс в " Туитър ".

По-рано през днешния ден съветското Министерство на външните работи реши да намали статута на дипломатическата задача в Естония до краткотраен шарже д`афер, а естонският дипломат да напусне Русия до 7 февруари, оповестиха от министерството, представени от Би Би Си. Талин отговори, като разгласи, че експулсира съветския дипломат. 

Отношенията на Русия и Естония и другите балтийски страни се обтегнаха извънредно доста след експлоадирането на войната против Украйна.

Това е първият път след нашествието, когато става дума за взаимно експулсиране на посланици, акцентира Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР